Ateisti löysi elävän Jumalan

Kirsi kohtasi Alfassa elävän Jumalan, jonka yhteydessä löytyy rakkautta, iloa ja rauhaa

Keväällä 2012 Kirsi alkoi kaivata todellista sisältöä elämäänsä. Suorittaminen ja menestyksen tavoittelu eivät enää riittäneet poistamaan tyhjyyden kokemusta. Kirsin uskovat vanhemmat ohjasivat hänet Alfa-kurssille ja antoivat hengellistä kirjallisuutta. Halusin, että kristinuskon ydin kirkastuisi minulle. Halusin oppia myös tuntemaan Raamattua.

Heti ensimmäisellä kerralla kurssin ilmapiiri imaisi Kirsin mukaansa. Mikään kysymys tai kommentti ei ollut väärä. Hyvältä tuntui sekin, että kurssilaiset olivat uskon suhteen monessa eri vaiheessa. Kirsi piti myös iltojen rakenteesta. Oli mukavaa aloittaa ilta ruokailulla ja kuulumisten vaihtamisella ja siirtyä sitten ”asiaan”. Kokemus ryhmäkeskusteluista oli sama kuin useimmilla kurssilaisilla: ne olivat antoisia, ja aika loppui yleensä kesken.

Asioita pitää pureskella ja miettiä myös itse

En olisi osannut tarttua uskonasioihin sillä tavalla kuin kurssilla tehtiin, koska uskoa ei ollut ollut minulle olemassa. Kirsi kiittää Alfaa myös siitä, että se on runsas paketti: yhdeksän kurssiluentoa, Alfa-viikonlopun luennot ja Alfa-juhla -luento. Siinä ehditään tarkastella uskoa monelta eri kantilta. Ei kannata kuitenkaan ajatella, että kaikki annetaan valmiina. Asioita pitää pureskella ja miettiä myös itse.

Oivalluksia Alfa-viikonlopussa

Kirsillä oli kurssin aikana monenlaisia vaiheita. Välillä epäilin. Se eräs yritti kovasti sanoa, että ”ei tämä ole totta”. Mutta kun luin Sanaa ja kävin hengellisissä tilaisuuksissa, pysyin kiinni siinä uskon tyngässä, josta olin saanut otteen. Alfa-kurssiin sisältyvä viikonloppu on usein kurssilaisille hyvin tärkeä. Tämän Kirsi allekirjoittaa. Siellä irrottautui arjen kiireistä ja pystyi todella pysähtymään ja kuuntelemaan. Moni asia loksahti kohdalleen. Viikonlopussa tutustutaan Pyhään Henkeen. Minäkin koin Hänen läsnäoloaan, voi sanoa, että luihin ja ytimiin saakka. Tajusin, että tätä, Jumalan rakkautta, olen eniten kaivannut, vaikka en ole itse edes tiennyt sitä. Hienoja löytöjä Kirsillä on ollut Jumalan johdatus. Aikaisemmin valintoja elämässä piti tehdä vain oman järjen avulla. Silloin ahdisti se kysymys, että entä jos haaskaan elämääni vääriin valintoihin. On ollut upeaa ja uskomattoman helpottavaa oivaltaa, että hei, voin rukoilla ja pyytää Jumalalta viisautta!

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha