Alfasta tuli viikon kohokohta

Alfa antoi sydämen rauhan lisäksi ystäviä ja uuden kodin

Olen lähes koko elämäni tiennyt, että Jumala on olemassa. Nuoruudessani hengelliset asiat olivat tärkeitä, mutta niiden ajatteleminen jäi pikkuhiljaa. Muutin Espooseen perheeni kanssa syksyllä 2012 ja koin muuton olleen Jumalan johdatusta. Aloin miettimään uudestaan hengellisiä asioita.

Seurakuntaan meneminen tuntui hankalalta. Vapaaseurakunta oli kotiani lähellä ja rukoilin Jumalalta, että jos on tarkoitus minun siellä alkaa käymään, niin auta siinä. En tajunnut, mikä vaikutus rukouksella oli; minut tultiin matkalla puistoon pyytämään Alfa-kurssille!

Lähdin Alfa-kurssille sillä asenteella, että ”katsotaan, voihan sieltä aina jättäytyä poiskin”. Jännitin aluksi keskiviikko-iltoja kovasti. Huomasin kuitenkin jossain vaiheessa, että tämä jännitys muuttui innostukseksi. Jossain vaiheessa tajusin odottavani keskiviikkoiltaa ja yhteistä kokoontumista enkä kehdannut kenellekkään myöntää, että se oli viikkoni kohokohta. Alustukset olivat aiheeltaan mielenkiintoisia. Sain hyvää tietoa kristinuskon perusteista. Itselläni suurin kysymys oli, että olenko uskossa vai enkö ole: tiesin, että puheiden sisältö oli totta, mutta koin että jotain puuttuu. Tuntui, että sydämessäni en näitä asioita tiennyt. Alfa-viikonlopussa koin Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti. Viikonloppu oli itselläni käänteentekevä: sain antaa elämäni Jeesukselle.

Jälkikäteen ajateltuna Alfa-kurssille meno oli elämäni yksi parhaimpia päätöksiä. Sain miettiä elämän isoja kysymyksiä, löysin uusia ystäviä ja uuden kodin. Mutta ennen kaikkea löysin onnen ja sain rauhan sydämeeni. Sain Alfa-kurssista itse niin paljon, että sen jälkeen halusin lähteä mukaan Alfa-työhön. Koen Alfa-kurssin olevan matalan kynnyksen paikka miettiä elämän peruskysymyksiä ja siksi se sopii jokaiselle.

Teksti: Anne-Mari Menna

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha