Mahdollisuus auttaa

 Ympäri Eurooppaa tarvitaan arabiankielisiä Alfa-kirjoja

Ympäri Eurooppaa tarvitaan arabiankielisiä Alfa-kirjoja

Maailmamme on kohdannut uuden haasteen, kun kymmenet ja jopa sadat tuhannet ihmiset ovat joutuneet lähtemään kotimaastaan, etsivät uutta kotia ja aloittavat elämäänsä uudelleen kaukana siitä mikä on tuttua ja turvallista. Maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat pian jokaisen lähiössä. Moni miettii, mitä minä voin tehdä. Tarve on valtavampi kuin minkään yksittäisen tahon resurssit. Kaikkia tarvitaan. 

Suomen ja muiden Euroopan maiden Alfa-toimistoihin on tullut kyselyjä arabiankielisistä Alfa-kirjoista ja materiaaleista. Seurakunnat ja yhteisöt ovat reagoineet nopeasti ja arabiaksi tulkattuja Alfoja on jo alkanut tai pian alkamassa myös Suomessa aina Tammisaaresta Rovaniemelle asti. Yhteyttä on jaettu aterian äärellä. Kysymykset elämästä ovat isoja, mutta samalla pienet hetket ovat mitä merkityksellisempiä.

Kiitollisuus ja lämpö olivat käsin kosketeltavia.

Erään Alfa-pöydän ääressä kysyttiin perinteinen Alfan kysymys tutustumisleikkinä: "Mitä sinä ottaisit mukaan autiolle saarelle?" Eräs osallistuja sanoi ottavansa vettä ja kertoi myöhemmin olleensa kaksi päivää autiolla saarella ilman vettä matkalla Suomeen. Utopistinen mielikuvitusleikki olikin ollut hänelle totta. Toinen osallistuja kertoi, että ottaisi autiolle saarelle ateriayhteyden - ihmiset, joiden kanssa hän nyt jakoi lyhyen illan. Kiitollisuus ja lämpö olivat käsin kosketeltavia niin tiimiläisten kuin osallistujien kesken vaikka keskustelun pääelementit olivat hymy ja istumapaikan tarjoaminen. 

Kielimuuri on yksi suurimmista haasteista.

Pakolaisille suunnatun Alfan järjestäminen ei ole mutkatonta. Kielimuuri on yksi suurimmista haasteista. Vain harva meistä puhuu arabiaa ja ryhmäkeskustelujen luonne on tutusta Alfasta poikkeavaa. Opetus toimii parhaiten, kun se tehdään livenä pääkohtiin keskittyen ja tulkin välityksellä. Entä mistä materiaalia? Tällä hetkellä arabiankielisiä kirjoja voi tilata ainoastaan suoraan Egyptin Alfa-toimistosta. 

Yhteystiedot:
Sylvia Samir
PA - Alpha Egypt
5 Michael Loft Allah St.
Zamalik, Cairo
P.O Box:87
Egypt

Toimisto: sylviasamir@alphaegypt.org
www.alphaegypt.org

Alfan ytimessä on ystävyys ja yhteys Jumalaan ja toinen toisiimme. Alfassa kerrotaan hyvät uutiset Jeesuksesta siellä missä he ovat, mutta annetaan tilaa myös kysyä vaikeita ja kipeitä kysymyksiä. Tämän mahdollistamiseksi tarvitsemme resursseja, arabiankielistä materiaalia, palvelualttiita seurakuntia, yhteisöjä ja yksilöitä. Alfan järjestämisestä saat lisää tietoa klikkaamalla linkkiä "Run Alpha" tai kirjoittamalla Alfa-toimistoon alfa@svk.fi.

Voit myös lahjoittaa rahaa Alfa-työlle ja mm. arabiankielisten materiaalien hankkimiseksi. Lisää tietoja lahjoittamisesta saat alla olevasta linkistä "Mukana Muutoksessa". Jo muutamalla eurolla voit osallistua arabiankielisen työkirjan hankkimiseen siellä missä niitä tarvitaan.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha