Vankila-Alfa: Tavoittamista muurien taakse

 Peter Jones

Peter Jones

Alfan näky on sama riippumatta sen kohderyhmästä: antaa jokaiselle mahdollisuus kuulla hyvät uutiset Jeesuksesta ja sen kautta uudistaa ja uudelleen evankelioida koko yhteiskuntaamme.

Vankila-Alfan koulutuspäivä Kiponniemen kurssikeskuksessa kokosi yhteen noin 30 vankilatyöstä kiinnostunutta ympäri Suomea. Kouluttajana toimi englantilainen Peter Jones, Prison Alpha Global Development Manager. 

Koulutuspäivässä käytiin läpi Alfan periaatteet. Sisältö Alfassa on aina sama. Opetus koostuu kuin palapelin paloista, jotka yhdessa muodostavat kokonaisuuden. On tärkeää pitää kiinni tästä perusrungosta, jonka on todettu toimivan ympäri maailmaa monenlaisissa muodoissa. Omat esimerkit, kokemukset ja henkilökohtaiset todistukset tekevät opetuksista mielenkiintoisia ja helposti lähestyttäviä. Aitous ja rehellisyys ovat ainoa tapa kertoa elämää muuttavaa sanomaa.

Ennen vankila-Alfan aloittamista on tärkeää luoda hyvä yhteistyöverkosto. Yhteys Alfa-toimistoon, paikalliseen seurakuntaan ja vankilan viranomaisiin on oltava kunnossa. Vankila-Alfan järjestäminen vaatii huolellista valmistautumista ja koulutusta. Tärkeitä arvoja ovat hyvä laatu, jatkuvuuden varmistaminen ja turvallisuus. Tiimiläisten tulee ymmärtää ja kunnioittaa vankilan sääntöjä ja vaatimuksia. Esimerkiksi naistiimiläisiä ei rohkaista viettämään aikaa saman miesvangin kanssa viikosta toiseen, koska kurssin tavoitteena ei ole ihmissuhteiden solmiminen. Paikallisseurakunnan rukous- ja taustatuki on erittäin merkittävää. "Tiimiläiset voivat muuttaa pois tai vaihtua monesta syystä, mutta paikallinen seurakunta pysyy," Peter muistutti.  Hyvä ja luotettava yhteistyö viranomaisten kanssa avaa ovet vankilasta toiseen. 

Jumalalla on aikaa 24/7.

Vankila-Alfan erityispiirteisiin voi sisältyä rajoitteita koskien käytettävissä olevaa aikaa, ryhmien kokoa ja mahdollisuutta syödä tai viettää viikonloppua yhdessä.  Peter Jones totesi, että nämä rajoitteet eivät estä Jumalaa toimimasta. "Pyhä Henki tietää, kuinka paljon aikaa on käytettävissä. Aika Jumalan kanssa ei pääty siihen, kun Alfan kokoontuminen on ohi. Hänellä on aikaa 24/7."

Peter Jones kertoi, kuinka vankilassa on aina aikaa rukoukselle. Moni kurssilainen on valmis puhumaan vaikeista asioista jo ensi kohtaamisella ja apua etsitään yhdessä. Elämä on vienyt pisteeseen, jossa on aikaa miettiä isoja kysymyksiä uudelleen. "Näemme ihmisten elämän muuttuvan. Meillä ei ehkä ole Alfojen suurimmat osallistujalukumäärät, mutta meillä on parhaat tarinat." 

Eräs näistä tarinoista on Emmanuelin, jonka voit katsoa alta.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha