Alfa muuttaa kokonaisia yhteisöjä

helena2.png

Kysyimme Suomen Alfasta vastaavalta Helena Lintiseltä, mikä tekee Alfasta hänelle niin tärkeän. Seuraavassa otteita aamuisesta keskustelustamme Helsinki-Vantaan Lentoasemalla, jossa tapasimme Helenan hänen odotellessaan lentoa työmatkalle Frankfurtiin Alpha Europe -seminaariin.

Helena, mihin tarvitaan Alfaa?

Meillä on niin paljon kysymyksiä – koko elämämme ajan. Joihinkin vastaus löytyy helposti, toisiin vastauksia etsitään kauan. Alfasta on tullut tärkeä väline näiden elämää suurempien kysymysten pohtimiseen. Alfa on syntynyt kysymyksistä ja kasvanut ilmiöksi, joka kokoaa ihmisiä kaikkialla maailmassa, jopa 169 maassa, yhdessä pohtimaan ja etsimään. Yli 23 miljoonaa ihmistä on jo ollut mukana Alfassa, joten Alfassa on selvästi jotain keskeistä mitä ihmiset kaipaavat.

Miksi siitä on tullut ilmiö?

Vastauksia on varmaan monia, mutta ainakin yhdessä pohtiminen ja vastausten etsiminen elämän olennaisiin kysymyksiin hyvän illallisen äärellä on yksi syy. Alfassa voi siis kysellä ja pohtia, kyseenalaistaa ja olla eri mieltä, etsiä ja löytää. Kaikissa tapaamisissa syödään yhdessä, jutellaan, nauretaan, joskus itketäänkin, kuunnellaan alustus ja vaihdetaan ajatuksia sen tiimoilta oman ryhmän kanssa.

Alfassa kuljetaan elämän makuista matkaa mielenkiintoisten ihmisten seurassa

Alfa kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä: se on ikkuna sellaisiin näkökulmiin, joita ei ehkä koskaan muuten olisi tulisi kohdanneeksi. Alfaa pidetään niin kirkoissa kuin yökerhoissakin, ja kaikenlaisissa paikoissa näiden välimaastossa. Tänäkin keväänä Alfaa on järjestetty ravintolassa Turussa, kuntosalilla Oulussa ja luonnon keskellä lintuja bongailemassa Tampereella.

Mikä sitten tekee Alfasta sinulle niin tärkeän, että se saa sinut antamaan niin ison palan itsestäsi vuodesta toiseen Alfalle?

Olen nähnyt, että Alfa on itse asiassa elämää muuttava juttu yksilön elämässä, mutta myös yhteisöiden elämässä. Jokainen kerta on ainutlaatuinen: on erilaisia ihmisiä, erilaisia kysymyksiä, näkee kuinka uudenlainen toivo syttyy vaikeiden elämäntilanteiden keskellä, ihminen kohtaa Jeesuksen, joku saattaa parantua, perheitä eheytyy, kaikenlaista hyvää tapahtuu – ja se tekee siitä jatkuvasti innostavan. Itse olen kokenut, että aina lähden Alfa-illasta energisoituneena. On myös tosi koskettavaa kuulla ja nähdä, mitä eri maissa tapahtuu Alfan puitteissa. Sitähän pidetään niin kodeissa, kouluissa, työpaikoilla, vankiloissa, pubeissa ja yökerhoissa, armeijassa. Aina tapahtuu jotain positiivista.

Entä mikä on paras muistosi Alfaan liittyen?

Hyviä muistoja on paljon, mutta yksi sellainen liittyy Alfaan, jossa oli mukana lähes 30 Kosovon albaanipakolaista, muslimitaustaisia kaikki - miehiä ja naisia, jotka olivat kokeneet erittäin traumaattisia vaiheita ja joutuneet jättämään kotinsa. Jeesuksen persoona alkoi kiinnostaa näitä sodan keskellä eläneitä miehiä siinä määrin, että heidän johtajansa totesi yhtenä iltana: ”Minäkin haluaisin tulla sellaiseksi kuin Jeesus oli!”. Toinen juttu, joka liittyy omaan perheeseen: yksi läheinen ihminen sai vastauksia kysymyksiinsä ja hänen elämänsä sai ihan uuden suunnan!

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha