Sallittu alle 30-vuotiaille

Kaksitoista jaksoa kuvattuna New Yorkissa, Lontoossa, Vancouverissa ja Jerusalemissa. Nuorten leffasarja tutkii ajattomia kysymyksiä uskosta, elämästä ja Jumalasta uuden sukupolven näkökulmasta. Keskustelimme Kanadan Alfan Benin ja Jasonin kanssa selvittääksemme kuinka Alfa-leffasarja voi varustaa ja inspiroida johtajia ympäri maailmaa.

Katso leffasarja täältä (englanniksi).

Miksi päätitte kuvata Alfan nuoria varten?

Jason: Olemme kaikki kutsuttuja jakamaan sanomaa Jeesuksesta, joten halusimme työkalun, jota kuka tahansa voi käyttää keskustelun käynnistämiseksi. Nekin, jotka eivät ole kaikkein vaikuttavimpia puhujia. Video tarjoaa myös mahdollisuuden olla luova - matkustaa maailmalla, käyttää haastatteluja sekä animaatioita.

Mitä nuoret saavat leffasarjasta?

Ben: Leffat tarjoavat nuorille kristityille mahdollisuuden avata keskusteluja uskosta ystävien kanssa. Niille nuorille, jotka eivät kutsu itseään kristityiksi, leffasarja pyrkii luomaan turvallisen tilan, jossa heitä arvostetaan ja he kokevat voivansa puhua mielipiteensä julki. Nuoret voivat myös käydä keskusteluja, joita he eivät ehkä muualla kävisi.

Jason: Elokuva antaa myös katsojalle mahdollisuuden olla avoimesti eri mieltä - asia joka on paljon vaikeampaa, kun olet huoneessa puhujan kanssa. Elokuva luo ympäristön, jossa voit turvallisesti ajatella ja puhua omasta puolestasi.

Mitkä olivat kohokohdat filmatessasi sarjaa?

Jason: Minulle kohokohtia oli kaksi. Rakastan sitä, mitä Alfa edustaa ja sen näkyä paikallisseurakunnan auttamisesta. Oli kunnia olla osa sitä. Toinen hieno hetki oli mahdollisuus pitää alustus aiheesta “Kuka Jeesus on?”. Pääsin käymään Israelissa ja seisomaan paikoissa, joissa hän seisoi. Kun kirjoitin puhettani, oma uskoni kasvoi vahvemmaksi. Ymmärsin entistä paremmin sen, että tämä kaveri todellakin nousi kuolleista. On kunnia vastaanottaa tämä totuus ja jakaa se muille.

Miksi olet niin intohimoinen nuorista?

Jason: Useimmat Jeesuksen opetuslapsista olivat teini-ikäisiä. Ben oli nuorisopastorini lukiossa ja hän kannusti minua pitämään video-Alfan omassa koulussani. Kun viimeinen viikko koitti, pyysin Beniä pitämään viimeisen alustuksen, mutta hän suostutteli minut pitämään sen. En luultavasti tekisi tätä nyt, jos ihmiset eivät olisi kannustaneet minua kun olin itse nuorempi.

"Useimmat Jeesuksen opetuslapsista olivat teinejä."

 

Mitkä ovat seuraavat isot haasteet nuorisotyöntekijöille?

Jason: Nuoret oppivat itsenäisesti. He eivät halua, että heille kerrotaan kaikki, eivätkä he usko asiantuntijoihin. Nuoret haluavat oivaltaa itse. Se tapa, millä jaamme uskoamme, on perustuttava aitoihin ihmissuhteisiin. Uskon, että Alfa toimii tässä suhteessa erittäin hyvin.

Tiedämme, että Alfa ei ole ihmetyökalu, joka ratkaisee ongelmat ja tekee kaikesta helppoa. Uskomme kuitenkin, että se on upea työkalu ja voi kantaa osansa. Nuorisotyöntekijät ovat sankareitamme, joten on todellinen etuoikeus, että saamme auttaa heitä ja palvella heidän kanssaan. Tiedämme myös, että resursseille on todellinen tarve ja jos leffasarja voi auttaa, on upeaa että voimme tarjota sen.

Mitkä sarjan uudet ominaisuudet auttavat nuoria johtajia?

Ben: Eräs merkittävimmistä ominaisuuksista on se, että olemme upottaneet keskustelut alustuksiin. Niitä ei tarvitse tehdä erikseen, koska jokaisessa puheessa on nyt kolme taukoa keskusteluun.

Millä tavoin viesti Jeesuksesta on edelleen tänä päivänä merkityksellinen?

Jason: Se on aina hyvä uutinen. Jokainen tarvitsee toivoa, ja se on viesti toivosta. Ihmiset sukupolvesta toiseen kohtaavat aina kysymykset omasta itsekkyydestään ja ylpeydestään ja näiden hinnasta. Kysymykset ikuisuudesta ovat aina vaikuttaneet meihin ihmisinä. Kun kuolemme, mitä kohtaamme? Jeesus haluaa herättää meissä luottamusta siihen, että voimme kuolla ja katsoa tekijäämme silmiin. En kuitenkaan usko, että me elämme kulttuurissa, joka viettää paljon aikaa ikuisuuskysymysten äärellä. Kulttuurimme on enemmän kiinnostunut tästä hetkestä. Lupaus ikuisuudesta on silti merkityksellinen, koska se on lupaus myös tälle päivälle - lupaus siitä, että voimme elää suhteessa Jumalaan tänäänkin.

Mitä sanoisit ihmiselle, joka miettii Alfan kokeilemista?

Ben: Sanoisin varman, että sinulla on 570000 tuntia elinaikaa jäljellä. Miksi et viettäisi siitä alle 24 tuntia meidän kanssamme Alfassa tutkien elämän suurimpia kysymyksiä?

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha