Aikaa ajatella

Viikonloppu luonnon keskellä tuo mieleen lapsuuden leirit tai rippikoulun. Monelle suomalaiselle luonto on se paikka, jossa Jumala tuntuu olevan erityisen helposti lähestyttävissä.

Alfa-viikonloppu on monille Alfan kohokohta. On sekä rauhoittavaa että virkistävää irroittautua arjen kiireiden keskeltä yhteisen viikonlopun viettoon. Viikonlopun aikana saa tutustua enemmän myös uusiin Alfa-ystäviin. Kun saa vähän etäisyyttä arkeen avautuvat alustuksetkin eri tavalla kuin ennen.

Viikonloppujen sisältö vaihtelee hieman Alfasta toiseen, mutta yleensä ohjelmassa on luentojen ja pienryhmien lisäksi myös monenlaista yhteistä toimintaa kuten musiikkia, syömistä, saunomista, pelejä tai ulkoilua.

Moni kokee Jumalan tulevan viikonlopun aikana erityisellä tavalla lähelle

Kun irrotamme ajatuksemme arkisista askareista ja hiljennymme, Jumalalla on tilaa koskettaa sydäntä erityisellä tavalla. Yhdessä koetut hetket jättävätkin lähtemättömän muiston osallistujille. Myöhemmin kutakuinkin jokainen Alfan kävijä muistaa kurssista varmasti ainakin Alfa-viikonlopun.

Alfa-viikonloppu on aina täynnä yllätyksiä sillä Jumala on yllätyksien Jumala. Viikonloppujen aikana on vuodatettu monta kyyneltä, paistettu monta makkaraa, naurettu monta naurua, opittu jotain uutta ja joskus koettu parantumisiakin. Yhdessä vietetyn viikonlopun jälkeen tuntuukin ihan erilaiselta kokoontua taas normaaleihin Alfa-iltoihin. Ystävyydet ovat syventyneet ja monen mielestä Jumalakin tuntuu läheisemmältä. Viikonlopusta voi palata muuttuneena ihmisenä, mutta vähintäänkin monta kokemusta rikkaampana. 

Itsellänikin on monta rakasta muistoa Alfa-viikonlopuista. Mieleen ovat painuneet hienot musiikkihetket, notkuvat ruokapöydät ja monet suuret tunteet. Aina yhtä vaikuttavaa on myös kokea se, kuinka ihmiselämän suunta muuttuu yhdessä hetkessä hänen kokiessaan ensimmäistä kertaa Jumalan armollisen rakkauden. En vaihtaisi pois yhtäkään näistä yhdessä koetuista hetkistä suomalaisen luonnon keskellä.

Teksti: Juha Haataja

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha