Järjestä

Alfa Kutsu 17/18

Alpha on saamassa uutta ilmettä! Bearin (GAC) kampanja on päättymässä ja sen tilalle on tulossa uusi Alfa Kutsu 17/18 (Alpha Invitation 17/18). Uuden materiaalin löydät materiaalit osion alta.

Miksi järjestää Alfa?

Alfoja on järjestetty yli 30 vuotta ja niitä järjestetään maailmanlaajuisesti jo 66 000 kirkossa tai muussa tilassa.  Yli 24 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa onkin jo kokeillut Alfaa.  Voit järjestää Alfan ystävillesi ja yhteisöllesi helposti, sillä kurssin formaatti on yksinkertainen ja resurssit järjestämistä varten ovat helposti saatavilla.

Mitkä ovat Alfan arvot?

Keskeiset arvot Alfan järjestämisessä ovat yksinkertaisesti: Rakasta, Opi ja Elä

 • Rakasta – Me välitämme ihmisistä ja luomme ilmapiirin, johon haluaisimme tuoda parhaat ystävämmekin

 • Opi – Luomme ympäristön, jossa ihmiset voivat vapaasti esittää kysymyksiä ja keskustella niistä muiden kanssa

 • Elä – Pyrimme näyttämään millaista kristillinen elämä on ja antamaan ihmisille mahdollisuuden kokea sen itse

Kuinka järjestää Alfa?

Mitkä ovat keskeisimmät asiat?

Onnistuneen Alfan jokaiseen tapaamiseen tulisi kuulua:

 • Ruoka – Ruoan ei tarvitse olla mitään monimutkaista. Tarkoitus on antaa vieraille aikaa asettua ja rentoutua.

 • Alustus – Joka viikko pidetään alustus yhdestä alla listatusta aiheesta. Alustuksen voi pitää monella tavalla ja sen pituutta voi vaihdella yleisön mukaan.

 • Keskustelu – Alustuksen jälkeen vieraat jakautuvat pienryhmiin keskustelemaan illan aiheesta. Ryhmänjohtajat johtavat keskustelua.

On myös tärkeää muistaa, että vieraat on kutsuttu tutkimaan kristinuskon perusteita vapaasti, joten keskustelut käydään ilman paineita,  ilman painostusta ja ilmaiseksi.

Millainen on Alfan rakenne?

Alfa koostuu 11 tapaamisesta. Se toimii parhaiten kun se järjestetään kahdesti tai kolmesti vuodessa. Jokaisen Alfan lopuksi kannattaa järjestää juhla, johon osallistujat voivat kutsua ystäviään, jotka voisivat olla kiinnostuneita osallistumaan seuraavaan Alfaan.

 • Tässäkö tämä elämä on?

 • Kuka Jeesus on?

 • Miksi Jeesus kuoli?

 • Miten on mahdollista uskoa?

 • Miksi ja miten rukoilen?

 • Miksi ja miten lukisin Raamattua?

 • Miksi ja miten kertoisin toisille?

 • Miten Jumala johdattaa meitä?

 • Miten voin vastustaa pahaa?

 • Vieläkö Jumala parantaa?

 • Entä sitten seurakunta?

Viikonloppu:

 • Kuka on Pyhä Henki?

 • Mitä Pyhä Henki tekee?

 • Miten voin täyttyä Hengellä?

 • Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?

Alfa-viikonloppu tai etäpäivä toimii parhaiten alustusten "Miten Jumala johdattaa meitä?" ja "Miten voin vastustaa pahaa?" välissä.

Tunne yleisösi ja markkinoi

Mieti kuka on yleisösi. Kenelle järjestät Alfan? Käytätkö oikeita resursseja juuri heitä varten? Onko tapahtumapaikka sellainen, jossa he tuntisivat olonsa mukavaksi? Onko kellonaika sopiva? Muista myös markkinoida ja tiedottaa Alfastasi. Paras keino tiedottaa Alfastasi on sen rekisteröiminen Alfan nettisivuille, sillä ihmiset voivat etsiä lähellään olevia Alfoja sivuston Kokeile-osiosta. Toivomme, että rekisteröit Alfasi, jotta voimme tukea sinua ja rukoilla Alfasi puolesta. Muita keinoja markkinoida Alfaasi ovat mm.:

 • henkilökohtaisesti jaettavat kutsut

 • julisteet ja mainokset

 • Alfa-mainoksen laittaminen seurakuntasi nettisivuille

 • ihmisten kutsuminen Facebook-tapahtuman avulla

 • muiden sosiaalisen median palveluiden, esim. Twitterin, käyttö alkavasta kurssista tiedottamiseen

Jos haluat markkinoida Alfaasi omalla tavallasi, luethan ohjeet uuden Alfa-brändin käytöstä täältä (englanniksi).

Verkostoidu muiden kanssa

Yhteistyö muiden Alfa-järjestäjien kanssa mahdollistaa paremman resurssien käytön ja laajemman tiedottamisen, jolloin Alfastasi kuulee suurempi joukko ihmisiä. Voitte vaikka järjestää yhteisen Alfan aloitusjuhlan, tehdä listan kaikista alueenne Alfoista ja jakaa resussejanne vapaaehtoistoiminnassa ja tiedottamisessa.

Toimi yhteistyössä seurakuntasi kanssa

Pyydä tukea seurakuntasi johtajilta. He voivat auttaa tiedottamisessa ja rohkaista koko seurakuntaa tulemaan mukaan toimintaan ja kutsumaan ystäviään ja lähipiiriään alkaville kursseille.

Järjestä räjähtävä aloitusjuhla

Aloitusjuhla on täydellinen tapa esitellä Alfaa mahdollisille uusille osallistujille. Hyvässä aloitusjuhlassa pidetään hauskaa ruoan, ohjelman, aikaisempien osallistujien haastatteluiden ja lyhyiden puheiden parissa. Ohjelmaan voi sisällyttää jopa lyhyen puheen tai haastattelun julkkisvieraalta. Aloitusjuhla on rento tapahtuma, johon on luontevaa kutsua ystäviä mukaan.

Pidä yhteyttä

Ole yhteydessä paikallisen Alfa-tiimin kanssa. Ilmoita heille milloin aloitat Alfan ja kysy miten he voivat auttaa aloittamisessa.

Hanki alustukset

Alustuksia voi pitää monella tavalla. Mikäli mahdollista, suosi live-alustuksia ja kutsu useita eri alustajia niin, että kukin alustuksen pitäjä voi puhua itselleen läheisestä aiheesta. Jos järjestät kurssin pienimuotoisesti tai sinulla on vaikeuksia saada live-puhujia, voit hyödyntää Nicky Gumbelin luentoja, jotka voit tilata suomenkielisillä tekstityksillä Päivän kaupasta. Englanninkielisiä alustuksia voit katsoa sivun resurssiosiosta.

Budjetti ja ruoka

Alfan ei tarvitse maksaa paljon. Aloitus- ja loppujuhlien, viikonlopun, ruoan, materiaalien ja tiedotuksen hintoja kannattaa kuitenkin miettiä. Kannattaa muistaa, että Alfa on osallistujille ilmainen, ja siksi rahoitus edellä mainittuihin kuluihin kannattaa järjestää jo hyvissä ajoin etukäteen.

Osallistujien puolesta rukoileminen

Ryhmäkeskustelujen johtamisen lisäksi, isäntien ja tiimin vastuulla on säännöllinen rukoilu ryhmäläisten puolesta. Voitte rukoilla tiiminä ryhmänne puolesta päivittäin ja ennen jokaista tapaamista. Voit kokeilla osallistujien kanssa rukoilemista tapaamisessa, jossa käsitellään aihetta “Miksi ja kuinka minun tulisi rukoilla”. Nämä rukoukset sijoittuvat ryhmäkeskustelun loppuun ja ovat yksinkertaisia ja lyhyitä.

Ylistys ja Alfa

Osa Alfan näkyä on antaa ihmisille maistiainen siitä, millainen seurakunta on. Haluamme sen takia esitellä ylistystä hienotunteisesti ja asteittain. Jos ryhmä on pieni tai ylistäminen tuntuu muutoin kiusalliselta, voit kokeilla vaikka soittaa ylistyslauluja CD-levyltä. Kannattaa miettiä myös laulujen valikoimaa niin, että laulut ovat helposti lähestyttäviä ihmisille, joilla ei ole aiempaa kokemusta seurakunnassa ylistämisestä. Usein on hyvä lähteä liikkeelle tutuista hengellisistä lauluista, ja tuoda maistiaisia ylistyslauluista myöhemmin kurssin aikana.

Koulutus

Tiimin kouluttaminen on keskeistä onnistuneen Alfan järjestämisessä. Kouluttaminen antaa jokaiselle tiimin jäsenelle rohkeutta ja itseluottamusta tehdä pienryhmästään dynaaminen, hauska ja mukaansatempaava. Parhaat tiimit kouluttautuvat ennen jokaista Alfaa virkistääkseen muistiaan, tutustuakseen toisiinsa ja rukoillakseen yhdessä.

Alfa-koulutus on muodoltaan samanlainen kuin Alfa-tapaaminen. Ensin syödään yhdessä, sitten kuunnellaan kouluttavia alustuksia ja lopuksi on reilusti aikaa kysymyksille, keskustelulle ja rukoukselle. Jos haluat päästä Alfa-koulutukseen alueellasi, kysy seurakuntasi Alfa-yhteyshenkilöltä tai ota yhteyttä Suomen Alfa-tiimiin.

Tiimin roolit

Pidä huoli siitä, että jokaisella tiimin jäsenellä on oma roolinsa Alfassa. Sinulla on vähemmän huolehdittavaa, kun jokainen tekee oman osansa!

 • Alfa organisaattori – Henkilö, joka huolehtii siitä, että asiat tapahtuvat järjestyksessä. Tämän henkilön tulisi olla organisointikykyinen.

 • Alpha isäntä / emäntä – Tämä henkilö pitää esittelyn jokaisen tapaamisen alussa ja on valmistautunut toimimaan myös pastorillisessa vastuussa tarvittaessa.

 • Järjestelytiimi – Tämä henkilö tai ryhmä pitää huolen käytännön asioista kuten huoneen järjestämisestä, tarjoiluista ja siivouksesta illan päätteeksi.

 • Pienryhmätiimi – Nämä henkilöt johtavat pienryhmiä. Heidän tulisi olla sitoutuneita jokaiseen tapaamiseen, koulutukseen ja viikonloppuun, ystävystymään osallistujien kanssa ja rukoilemaan heidän puolestaan ja olemaan avoimia mahdollisille sosiaalisille tilaisuuksille ryhmän kesken. Isäntiä/emäntiä ja apureita valittaessa voi kysyä itseltään “Laittaisinko parhaan ystäväni heidän ryhmäänsä?” Jos et laittaisi, he ovat todennäköisesti väärässä roolissa.

 • Ylistyksenjohtaja – Ylistyksenjohtaja olisi hyvä saada mukaan, jos tapaamisissa on ylistystä.

Katso videot tiimikoulutuksesta (englanniksi)

 

Rekisteröi

Rekisteröi Alfasi niin se löytyy tämän sivuston maailmanlaajuisesta kurssihausta. Alla olevasta linkistä pääset luomaan omat tunnukset, joilla voit rekisteröidä kurssin, hallinnoida sen tietoja ja ladata Alfan materiaaleja ilmaiseksi. 

1. Rekisteröidy käyttäjäksi luomalla itsellesi tunnukset. Huomaa, että voit valita palvelun kieleksi suomen, jos sivu ei tarjoa sitä sinulle automaattisesti. Jos kirjautumisessa on ongelmia, kannattaa kokeille eri selainta (Chrome, Firefox, Safari). 

2. Kirjaudu sisään

3. Luo uusi Alfa (3 vaihetta)

4. Kun valitset kieleksi suomi, on sinulle myös ladattavissa ilmaiseksi Nuorten leffasarja sekä Alfa arabiaksi tekstitettynä ja dubattuna. Valitset vain haluamasi materiaalit. Voit myös ilmoittaa käyttäväsi luentorunkoja eli Hyvä kysymys -kirjaa. Valitettavasti uusin leffasarja "Alfa Nicky Gumbelin kanssa" ei ole vielä saatavilla suomenkielisillä teksteillä. 

5. Mainosta kurssiasi esikatselun kautta, niin kurssin tiedot löytyvät myös kurssihaun kautta. 

Ajankohtaisia materiaaleja kurssin mainostamiseen digitaalisesti tai tulosteilla löytyy kohdasta materiaalit . Muistathan, että maailmanlaajuinen kampanja on edelleen käynnissä!

 

HUOM! Olemme parantamassa Alfan rekisteröintiä ja luomassa jotain uutta ja jännittävää. Tästä päivittämisestä johtuen kursseja ei pysty tilapäisesti rekisteröimään. Kurssin voi tilapäisesti rekisteröidä suoraan ida.erkkila@viadia.fi sekä muut aiheeseen liittyvät kysymykset. Kiitos, että ymmärrät! T: Alfa media tiimi!

Materiaalit

Alpha on saamassa uutta ilmettä! Bearin (GAC) kampanja on päättymässä ja sen tilalle on tulossa uusi Alfa Kutsu 17/18 (Alpha Invitation 17/18). Bearin materiaalia saa käyttää vielä 31 joulukuuta 2017 asti, jonka jälkeen sitä ei saa käyttää. Uuden materiaalin löydät alla olevista linkeistä. Kiitos!

Lataa ilmaiseksi alla olevista linkeistä Alfan markkinointiin tarkoitettuja digitaalisia kuvia sekä tulostettavaa materiaalia. Suomenkielistä Alfa-materiaalia julkaisee Päivä Osakeyhtiö. Päivän web-kaupasta voit ostaa Alfa-työkirjoja, tiimin oppaita sekä halutessasi tilata valmiiksi tulostettuja Alfan mainoksia. Huomioithan, että tiedostot ovat zip- kansioita.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha