God at Work –kurssilla puhutaan työstä ja uskosta

 Ken Costa

Ken Costa

God at Work -kurssilta saa toimintamalleja työhön ja arkeen.

God at Work -kurssi perustuu englantilaisen pankkiirin, nyk. Alpha Internationalin johtajan Ken Costan samannimiseen kirjaan. Suomennetun teoksen nimi on Jumala työelämässä. Kurssi sisältää kuusi työelämään liittyvää aihetta, joita käsitellään Raamatun valossa: Työllä on merkitystä, Kunnianhimo ja elämän valinnat, Vaikeat päätökset, Stressi ja tasapainoinen elämä, Epäonnistuminen, pettymys ja toivo sekä Raha ja antaminen. 

Kurssin aikana kuunnellaan alustus jokaisesta aiheesta, jonka jälkeen on mahdollista kertoa omia näkemyksiään ja jakaa kokemuksia pienissä ryhmissä. 

Opettajana ja kurssin järjestäjänä minua on aina kiinnostanut tietää, miten kurssin käyneet ovat voineet hyödyntää saamaansa opetusta. Niinpä kysyin sitä heiltä suoraan.

"Ehkä suurin oivallus minulle on ollut ymmärtää, että palvelen maallisessa työssäni Jumalaa."

Sari: Ehkä suurin oivallus minulle on ollut ymmärtää, että palvelen maallisessa työssäni Jumalaa. Työelämän koulutuksissa olen oppinut, ettei pidä tuijottaa ongelmaa vaan katsoa tavoitteeseen.  Oli yllättävää huomata, että Raamatun lähestymistapa on myös ratkaisukeskeinen. Jeesus ei jäänyt kiinni ongelmaan vaan kysyi sokealta: “Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Ongelma ikään kuin käännettiin tavoitteeksi. 

Pirjo: Eri opetusjaksoista olen kokenut itselleni tärkeäksi osan ‘Stressi ja tasapainoinen elämä’. Se on tämän hetken akuutti asia. Vaikka se ei aina sujukaan niin kuin toivoisi, niin ne tilanteet, joissa onnistun, auttavat taas eteenpäin. - Olemme myös aloittaneet lenkkeilyn, olemme bongailleet lintuja, ja nythän piha kutsuu taas puuhastelemaan.

Tanja: Sain kurssilta uusia toimintamalleja työ- ja arkipäivään: on tärkeää erottaa työ- ja vapaa-aika ja muistaa pitää vapaapäivä. Näen myös tärkeäksi oman, työkaverin ja päällikön työn arvostamisen. Kurssilta opin myös siunaamaan työpäiväni.

"Tämä koulutus oli valonvälähdys synkkyyden keskellä."

Raimo: Tilanteeni ei ole parantunut. Talous on tosi heikoilla. Tämä koulutus oli valonvälähdys synkkyyden keskellä. Rukousaihe on, että saisin pian työtä. – Jatkakaa tätä opetusta, sillä tarvetta on!

Sinikka: Kurssi oli hyvä. Toisaalta en voinut hyödyntää oppimaani paljon työelämässä, koska olin jäämässä viiden kuukauden päästä eläkkeelle. Mutta ihmissuhdetaidot ovat aina hyödynnettävissä, myös järjestötoiminnassa. - Tietysti mieleen jäivät monet kurssilaiset ja sain luennoilta hyviä lukuvinkkejä, jotka auttavat jaksamista. Minulle myös käynti Tukholman Klara-kirkossa ja tutustuminen sen toimintaan oli kiinnostava ja toi uutta ajateltavaa seurakunnan sosiaalityön saralta.

Marja Vesikari

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha