God at Work - Unelmasta totta

 God at Work -kurssin työryhmä kokoontui huhtikuussa 2015 suunnittelemaan toimintaa. Tulossa on viikonloppukurssi, joka järjestetään Suomen teologisella opistolla 18.-20.9.2015. Kuvassa oikealta: Marja Vesikari, Tarja Nenonen ja Satu Partanen.

God at Work -kurssin työryhmä kokoontui huhtikuussa 2015 suunnittelemaan toimintaa. Tulossa on viikonloppukurssi, joka järjestetään Suomen teologisella opistolla 18.-20.9.2015. Kuvassa oikealta: Marja Vesikari, Tarja Nenonen ja Satu Partanen.

Miten kaikki alkoi?

Yleisradiossa on vuodesta 1978 toiminut kristillinen kerho. Sen toiminta on aina ollut tavoitteellista: kerholla on ollut yhdessä sovittu ohjelma, jota on seurattu. Niinpä toteutimme kerhon puitteissa myös Työpaikka-Alfan, jossa pohditaan kristinuskon perusteita ja mitä ne itselle merkitsevät.

Kesällä 2009 Marja osallistui kansainväliseen Alfa-konferenssiin Lontoossa ja tutustui siellä uudenlaiseen työelämää käsittelevään materiaaliin. Hän tuli matkalta englanninkieliset kurssimateriaalit laukussaan ja kysyi, voisimmeko käydä yhdessä God at work –kurssin Raamattukerhossa. Käänsimme materiaalin suomeksi ja toteutimme sen keskenämme pari kertaa. Kurssimateriaali oli niin antoisa, että sydämiimme jäi toive saada sen sisältö vielä laajemman kuulijakunnan tietoon.

Toiminnan laajeneminen

Saimme yhteisen idean järjestää kurssi laivaristeilynä. Ensimmäinen risteily Helsingistä Tukholmaan toteutettiin keväällä 2012, toinen miniristeilynä Turusta Tukholmaan ja viimeisin kurssimatka suuntautui Pietariin syksyllä 2014 – kaikki YLE:n Raamattukerhon ja Suomen Alfa-toimiston yhteistyönä. Laivaristeilyjen lisäksi kursseja on järjestetty myös seurakunnissa eri puolilla Suomea. 

Tuntuu, että God at work -työ on edistynyt nopeasti. Kurssin työkirja nimeltä "Jumala työelämässä: Jokaisella päivällä on tarkoitus" ilmestyi suomeksi jo ensimmäiselle laivaristeilylle Päivä Oy:n kustantamana. Ken Costan kirja God at work, johon koko kurssi perustuu, ilmestyi tammikuussa 2015. 

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssi on tarkoitettu kaikille aikuisille: työssäkäyville, vapaaehtoistyötä tekeville, työttömille, työtä etsiville, kotona työskenteleville ja opiskelijoille. Työllä on merkitystä meille kaikille. ”Työn kokeminen mielekkäänä on yksi suurimmista haasteistamme”, Ken Costa sanoo. Haluamme edistää Jumalan valtakunnan tulemista työyhteisöihin. Hepreankielinen sana ”avodah” tarkoittaa sekä työtä että Jumalan palvelemista. Jospa työpaikkamme voisi olla paikka, jossa kokisimme palvelevamme Jumalaa.   

Miten kurssin voi järjestää?

Lisätietoja kurssin järjestämisestä voi saada työryhmältä osoitteesta godatwork.finland (a) gmail.com tai Alfa-toimistosta.

Paras tapa oppia kurssista lisää on tulla ensin mukaan kurssille ja järjestää sitten seuraava itse! Seuraava God at Work -kurssi järjestetään 18.-20.9.2015 Suomen teologisella opistolla Hangossa. 

Marja Vesikari

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha